Hvis du ikke har prøvd et mekanisk tastatur – henger du etter

Mekaniske tastaturer er svært populære i disse dager. Hardcore-spillere og profesjonelle kodere trekker seg vekk fra tradisjonelle membranbaserte tastaturer til fordel for deres mer clicky-clacky-konkurrenter. De mekaniske tastaturene har blitt svært vanlige blant gamere de siste årene, selv om de dog også passer til enhver databruker. Du må altså ikke være en gamer for ta i bruk et mekanisk tastatur. Hvis du fortsatt ikke har hoppet på bandevognen, er dette alt du trenger å vite.

Hvordan tastaturer fungerer

For å forstå hva som gjør mekaniske tastaturer gode, må du først forstå hvordan tastaturer fungerer. På det mest grunnleggende nivået, fungerer et hvilket som helst tastatur (mekanisk eller på annen måte) ganske mye som du forventer det: Du treffer en nøkkel, tastetrykket er registrert av elektronikken i tastaturet ditt, og sender det til PCen din, der det blir tekst . Hva skiller de ulike stilene på tastaturer, skjønt, er hvordan tastene faktisk kommuniseres med tastaturet ditt.

De fleste standardtastatur bruker det som kalles “membran”, hvor en tynn film av kuppelformet gummi eller silikon skiller nøkkelen fra toppen av tastaturets elektriske kretser. Når du trykker på en tast, trykker membranen, slik at de to kontaktene kan møtes og tastetrykket registreres med datamaskinen. Som sådan har nøkkelen bare to posisjoner: opp eller ned. Du kan i realiteten ikke trykke en nøkkel ned halvveis.

I mekaniske tastaturer er det imidlertid ingen membran. I stedet håndteres hvert trykk av en faktisk mekanisk bryter som glir opp og ned. Hver enkelt nøkkel er et eget selvstendig system, komplett med nøkkelen, en metallaktuator og en fjær som presser på et slag og returnerer nøkkelen tilbake til sin upressede tilstand etter en vellykket trekk. Klaviaturet registrerer en tastetrykk når nøkkelen er halvveis ned – ikke når den kommer helt ned.

Hvorfor mekaniske tastaturer er flotte

Membranbaserte tastatur tilbyr stort sett ett av to valg i hvordan tastene svarer: gummi eller silikon (som ikke gjør så mye av en forskjell når du skriver). Mekaniske tastaturer, derimot, kommer i mange forskjellige typer brytere. Noen er vanskeligere å trykke, noen har mer taktil tilbakemelding, og så videre. Med så mange valg, kan du personlig velge ut tastaturet ditt basert på bruk og typestil – og det er utrolig mange forskjellige valg.

Det beste med mekaniske tastaturer er at i motsetning til deres membranbaserte konkurrent, finnes det flere forskjellige typer nøkler som imøtekommer alle typer personer, gamer eller programmerer der ute. Hvis du trenger så mye tilbakemelding som mulig, og som et høylytt tastatur som forteller alle i en radius på ti kilometer at du får arbeidet ditt gjort med 85 ord per minutt, går du videre og henter et tastatur utstyrt med MX Blue-brytere . Hvis du vil beholde decibeltallene litt lavere, er det nok av tastaturer der ute med MX Brown-brytere i stedet.

Uansett hvilken stil du til slutt velger, er det vanskelig å ikke se de mange fordelene og nivåene av personlig tilpasning som mekaniske tastaturer kan tilby for alle medlemmer av kontoret eller husholdningen. Til gamere – så vell som kontormedarbeidere