Hvordan velge riktig spillmus

Du trenger ikke en spillmus for å spille PC-spill – omtrent hvilken som helst mus med to knapper og et hjul vil duge til omtrent ethvert spill du måtte spille. Men det er ingen grunn til å nekte deg det fantastiske utvalget av spillmusemodeller på markedet. En spillmus kan ikke gjøre deg en proff, men det kan gi deg en liten konkurransefortrinn, samt å gjøre noen spill enklere og mer praktisk å spille.

Gaming mus er ikke så alt forskjellige fra en vanlig mus. Omtrent alle design kan betegnes som en “gaming” mus, og de trenger ikke nødvendigvis å ha et dusin ekstra knapper og en sirene med blinkende LED-lys. Men generelt sett vil enhver spill-entusiast vurdere å kjøpe en mus med minst en av de to følgende egenskapene: En avansert optisk eller lasersensor som spillingen raskere eller med mer nøyaktige bevegelser, og en viss grad av brukertilpasning.

Gaming mus har ofte ekstra knapper for spillerens tommel, på-fly-justeringer av følsomhet og hastighet, ekstra lange kabler eller til og med eksotiske funksjoner som justerbare vekter eller knappspenningsfjærer.

Dyrere spillemus har generelt mer innstillinger og utstyr enn billigere modeller, men det betyr ikke at du bare får en bedre opplevelse ved å bruke en dyrere mus. I denne artikkelen skal vi se på hva du bør sette i betraktning når du skal legge pengene dine ned i en ny data-mus.

Som PC-spill selv har blitt mer komplisert, så har også gaming utstyret blitt det. Det er noen forskjellige underavdelinger av spillmus som vi kan se på, hvorav de fleste har knappedesigner og plasseringer som er ment å hjelpe til i spesifikke typer spill. Merk at disse underdelingene er uavhengige av kropps- og grepstilstandene som er nevnt ovenfor – en skyttemus kan være bred og lav for et håndtak eller skinnende og grunt for et spissgrep. Så når du bestemmer hvilken type spillmus som skal kjøpes, sørg for å se på våre anbefalinger med grepstype og programvare i tankene.

Programvare som følger med gaming musen kan også gi deg muligheter til å tilpasse makroer til forskjellige knapper, gjøre justeringer for bestemte musematter og sette opp tilpassede knappeprofiler for individuelle spill. Alle spillmusemodusene håndterer alle disse funksjonene i større eller mindre grad. Et spesielt nyttig verktøy er muligheten til å lagre profiler direkte til minnet på musen selv, slik at den kan flyttes fra PC til PC med innstillingene intakt, da kreves ingen ekstra oppsett. Vær oppmerksom på at Razer-programvaren ikke tilbyr lokale enhetsminneprofiler, i motsetning til de fleste moderne “gaming” programvarepakker.

Med alt det i tankene, bør du være i stand til å begrense søket ditt ganske mye. Hva slags mus er du ute etter? Hva slags grep bruker du? Bryr du deg om ekstra funksjoner som RGB-belysning, eller vil litt ekstra programvare gjøre trikset? Du må se hva som er viktig for deg, men også finne ut hvor mye penger du vil bruke på spillmusen. Spillemusemarkedet kan virke stort, men når du skriver ned ting som virkelig betyr noe, bør det bli ganske enkelt å finne den perfekte musen for deg