Nintendo med re-lansering – SNES Classic Edition

Med sin utgivelse i november 1991 brakte Super Nintendo Entertainment System (SNES) magien til Super Famicom til Nord-Amerika. For mange av oss var det vår første konsoll, og det formet måten vi tenker og føler om dataspill per i dag. Fra sine dype rollespill til lange actionopplevelser, er SNES en plattform verdt å revidere i 2017. Upgraderingen fra 8-bit til 16-bit åpnet døren for spill å være mye mer ekspansivt og nyansert. Dette er det som driver SNES Classic fra å bare være en nuhet.

I denne pakken får du konsollen selv, to kontrollere, en 1,5m HDMI-kabel, en 1,5m USB-mini-kabel for å koble systemet, en USB-murstensbrick og en ”old school” -foldet plakat. Systemet inneholder 21 forhåndsinstallert spill på systemet. Alt dette for $80 USD.

Det tekniske

SNES Classic ser identisk ut med originalen – med alle grå og lilla aksenter, men mye mindre og lettere. Strømknappen fungerer akkurat likt, og reset knappen bringer deg tilbake til hovedmenyen, som er den eneste måten å komme tilbake til startskjermbildet. Det er en mindre irritasjon hvis oppsettet ditt ikke er innen rekkevidde.

Frontpanelet – som ser ut som den originale kontrollerens porter – popper utover og forblir festet for å avsløre de virkelige portene, det samme som sett på NES Classic og Wiimote. Kontrollerne selv er identiske med den originale SNES-modellen i størrelse og form; og knappene har samme solide, taktile følelse. En downside er at d-padden føles litt stiv i forhold til moderne gamepads.

En ting du ikke trenger å bekymre deg for denne gangen er ledningslengde. På omtrent fem meter er den dobbelt så lang som på en NES Classic-kontroller.

På baksiden av konsollen finner du mini-USB-porten for strøm; Denne lille tingen trenger ikke mye juice med sin 5 volt-spesifikasjon, og kan til og med bli drevet gjennom en USB-port som er innebygd i TV eller en datamaskin, og sparer deg for et stikkontakt. HDMI er den enkle videoutgangen. Dette gjør at SNES Classic kan oppskalere spill fra 240p-oppløsningen til 720p, en oppløsning av flere opprinnelige oppløsninger (med en faktor på tre).

Skyv strømbryteren opp og systemet kommer rett inn i den klassiske hovedmenyen. Alternativene er på topplinjen, hvor du tilpasser visuals: falske skannelinjer fra CRT-dagene, det tradisjonelle 4: 3-aspektforholdet eller perfekt firkantede piksler. Du kan også velge hvilken type ramme du vil fylle opp på widescreen-skjermen. Du har muligheten til å holde bakgrunnen aktiv hvis konsollen er tomgangsløs; Mario vil gå forbi og treffe en spillblokk fra hovedmenyen for å rulle spillopptak.

SNES Classic er et lukket system; Det du ser er det du får, og hindrer en hypotetisk firmwareoppdatering eller utvidelse. Og ville det vært fint å se Final Fantasy II (eller Final Fantasy IV i Japan) eller Chrono Trigger?

Vi er klar over at det er så mange måter å spille disse spillene på, og vi har hatt flere versjoner av dem gjennom årene. Men for å få denne serien av ikoniske spill på ett sted, på en enkel, tilgjengelig og praktisk måte, gjør SNES Classic verdt å prøve ut. Hvis Nintendo ønsker å kapitalisere på 16-biters nostalgi, vil jeg vi det gjorde en svært fin jobb.