Prosessor til PC-gaming

Det pleide å være at den viktigste komponenten i PC-en din – CPU-sentralenheten hvis du vil gå old-School, eller bare “prosessor” i disse dager. CPUen var en gang ansvarlig for nesten alt som skjedde inni den store sorte boksen som sitter under skrivebordet ditt – men i dag spiller andre deler større og større rolle i pcen.

I dag er CPUen fortsatt en kritisk komponent – ingenting kan skje i pcen hvis du ikke har noen form for prosessor som kjører OS, men grafikkort har tatt en mer fremtredende rolle, i hvert fall når det gjelder spill-PCer. I mellomtiden synker ytelsesgapet mellom de raskeste og dyreste prosessorene, og de som er “gode nok” , mens prisforskjellene øker.

For PC-spill er dette faktisk gode nyheter. De fleste av oss kan få det bra med en moderat prosessor. Kjerneverdier, cache størrelser og klokkehastigheter fortsetter å forbedre seg etter hvert som årene ruller. Men hvis du har bygget en pc de fem siste årene, er sjansene for at du kan spille de fleste spill på moderate grafikkninnstilling stor.

I dag er rekkene med CPUer tilgjengelig fra AMD og Intel utrolig varierte. Bare se på den nåværende generasjonen, Intel har 2-kjerne / 2-tråds (2C / 2T) Kaby Lake-budsjettdeler som starter på rundt $50/£50, gjennom inngangsnivå 2C/4T (Pentium G4560 og lignende), deretter mainstream 4C/4T (f.eks. I5-7600K) og 4C / 8T (i7-7700K) deler. I mellomtiden er den øverste Intel-prosessoren 10C/20T Core i9-7900X-med 12-kjernen gjennom 18-core Skylake-X-deler som er å komme frem til X299-plattformen de neste par månedene.

AMDs portefølje er ikke mindre mangfoldig, med 4C/4T Ryzen 3, 4C/8T og 6C/12T Ryzen 5, 8C/16T Ryzen 7-prosessorer og nå X399-plattformen med den monstrøse 16C / 32T Threadripper 1950X og den eneste litt mindre vanvittige 12C / 24T 1920X. Zen-baserte APUer med Vega-grafikk forventes en gang i høst, trolig med 4-kjerne CPU-konfigurasjoner og 1024 eller færre GPU-kjerner.

Må du absolutt ha en av de nyeste prosessorene fra begge selskaper? Selvfølgelig ikke, og mange spillere er fortsatt lykkelig ved å kjøre CPUer som er flere generasjoner utdatert. Men får enhver ny pc-bygging er det liten grunn til å kjøpe eldre pc-deler, og vi har oppdatert våre kommende pc bygg tilsvarende.

Husk at du ikke trenger å kjøpe den dyreste prosessoren tilgjengelig for å ha en god spillopplevelse. De fleste av dagens prosessorer kan håndtere omtrent hvilket spill du kaster på dem, og mange kan overklokkes for å forbedre ytelsen (på bekostning av økt kraft, varme og potensiell støy).

Ser vi fremover, går vi nok inn i en litt stille periode for CPUer. AMD og Intel har lansert både vanlige og entusiastiske plattformer, men Intel har tilsynelatende press på å lukke gapet mellom Ryzen 7 og de vanlige LGA1151-tilbudene. Svaret er kodenavnet Coffee Lake, og det vil også kjøre i hovedkort i LGA1151. Det er en fangst: den vil ha et nytt 300-serien brikkesett. Det er en sjanse for at noen produsenter vil oppdatere 200-seriens hovedkort for å jobbe med Coffee Lake, i likhet med hvordan Core 2 kjørte på gamle 945G hovedkort for ti år siden, men jeg regner ikke me